Comunicat de presa

Zâmbet pentru copii

Provocarea unei campanii caritabile începe cu mult înainte ca ea să fie promovată. Și mai ales cu mult înainte de colectarea donațiile. Începe atunci când îți dai seama că misiunea ta are nevoie să fie împărtățită pentru a căpăta contur. Uneori, să aduni donații pare a fi mai ușor decât să aduni oameni care să se alăture idealului tău, de altfel nobil.

Importanța proiectului ce se va desfășura în anul 2017 în orașul nostru, mai exact ”Bacău – Capitala Tineretului”, se măsoară și în capacitatea de a evidenția unitatea dintre tineri, de a le oferi acestora cadrul liber în care să se poată dezvolta și în care să își poată asuma, cu mândrie, contribuția, atât de utilă în comunitate.

Iar când unui ideal caritabil se alătură nu un om, ci un grup de tineri care-ți împărtășesc valorile, care aderă la același ideal și sunt pe aceeași lungime de undă, finalul nu poate fi decât previzibil de satisfăcător.

Așa cum a fost și  „Zâmbet pentru copii”, campanie încununată de un concert eveniment susținut de Filarmonica „Mihail Jora” – Bacău, dirijată maiestruos de Robert Gutter, venit tocmai din Statele Unite ale Americii. Presărat cu momente emoționante ale clasei de balet și acompaniat de corul Colegiului de artă „George Apostu”, concertul s-a ridicat la înălțimea unui eveniment de talie internațională. Fără să uităm că i-a adus pe aceeași scenă pe soprana Gabriela Iștoc, cântând colinde cu trupa Feelings. Emoțiile pur și simplu nu ar fi avut cum să fie stăpânite.

Și, deși e mai ușor pentru tineri să rezoneze cu trăirile copiilor, atât scena, cât și sala, au fost pline de oameni de toate vârstele, din toate categoriile, aduși împreună de un singur scop – acela de a ajuta la dotarea centrului destinat copiilor cu dizabilități, din cadrul asociației Betania.

Transmiterea mesajului, într-un cadru festiv, dar mai ales într-o manieră inedită, a ajuns la inimele băcăuanilor, care au contribuit, alături de cei mai importanți dezvoltatori și antreprenori locali, drept mulțumire, cu donații.

Poate că nu era scopul celor de la Simba Invest atunci când, cu sprijinul Primăriei Bacău, au venit în ajutorul asociației Betania, gândind această campanie împreună. Dar, simplul fapt de a trezi în conștiința unei săli întregi de oameni importanța de a dărui și de a aduce un zâmbet unor copii care rar mai fac asta, a schimbat ceva în comunitatea din care facem parte.

Schimbare la care, prin Capitala Tineretului, dorim să contribuim cât mai frumos și mai mult posibil.

Noi zicem că e ușor să dăruiești un zâmbet!

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro