Comunicat de presa

Summitul Tinerilor și ZNDK

Bacău – Capitala Tinerilor din România a fost gazda în luna noiembrie a două evenimente naționale importante: Summitul Tinerilor din Bacău, respectiv ZNDK- Ziua Naționala Depozitul Kendama, ambele fiind  așteptate cu mare interes de tinerii băcăuani.

În perioada 8-12 noiembrie Federația Tinerilor dn Bacău a desfașurat a II-a ediție a Summitului Tinerilor, sub egida „Dă încredere generației tale”. La eveniment au fost prezenți peste 300 de tineri dornici să se implice în problemele prezente în societatea românească și să vină cu soluții.

Summitul Tinerilor a presupus o serie de workshop-uri desfășurate în locații diferite, Centrul de Afaceri și Expoziții, Universitatea „George Bacovia”, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Sala de Atletism și Teatrul de Vară „Radu Beligan”. Workshop-urile au adus în prim-plan problemele actuale cu care se confruntă noua generație, printre care: educația, implicarea activă a cetățeanului tânăr, incluziunea socială, mediu, cultură, sport și voluntariat.

Cu toate că workshop-urile au avut un caracter nonformal, cei prezenți putând să-și exprime liber opiniile, la Summitul Tinerilor au fost invitați și reprezentanți ai autorităților locale și ai sectorului privat, susținându-și viziunea asupra temelor dezbătute.

Cel mai așteptat eveniment din cadrul Summitul Tinerilor din Bacău a fost Gala Tineretului din România ce a avut loc pe 11 noiembrie la Teatrul de Vară „Radu Beligan” . În cadrul galei au fost premiate organizațiile de tineret și liderii acestora ce s-au remarcat în domenii precum: social, cultural, antreprenoriat.

Gala Tineretului din România a fost și ocazia aflării orașului ce va deveni Capitala Tineretului din România 2018. Competiția s-a dat între 3 mari orașe din țară: Baia Mare, Satu Mare și Iași. Reprezentanții acestora și-au prezentat grila de activități ce le vor implementa dacă orașul lor va fi gazda conceputului de Capitală a Tineretului din România.

În urma analizării proiectelor, orașul Baia Mare a fost desemnat, viitoarea Capitală a Tineretului din România. După dezvăluirea numelui orașului caștigator , gala a continuat cu momente de divertisment și surprize pregatite de organizatori.

Tot pe lista evenimentelor din luna noiembrie s-a aflat și ZNDK– ziua națională depozitul kendama. Sărbătorită pe 18 noiembrie în peste 30 de orașe, Bacăul n-a vrut să rateze șansa de a le oferi pasionaților de kendama ocazia să-și arate pasiunea pentru jocul tradițional japonez.

Concursul dedicat ZNDK a fost organizat de către Federația Tinerilor din Bacău în Arena Mall. 300 de participanți înscriși la categoriile începători și avansați s-au întrecut pentru a se clasa pe podium, arătându-și  măiestria pentru kendama. Kristian Dicu, Răzvan Scarlat, Mița Tudor și Duma Marian s-au clasat pe primele locuri în concursul ZNDK find premiați cu kendame, tricouri și stikere.

Autor: Andreea Frunză, intern Resurse Umane, Bacău – Capitala Tineretului din România 2017

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro