Comunicat de presa

Summitul Tinerilor din Romania 2017 Bacău – „Dă încredere generaţiei tale”

Bacău – Capitala Tineretului din România 2017-2018 a găzduit în perioada 8-12 noiembrie cel mai important eveniment desfășurat în cadrul acestui proiect și anume Summitul Tinerilor – ediția a II a „Dă încredere generației tale”.

În cadrul acestui eveniment au participat tineri din toată România, organizații non-guvernamentale, voci și lideri ai comunităților urbane care au inițiat problemele cu care aceştia se confruntă, le-au dezbătut, au găsit soluții clare în proiectele prezentate de-a lungul Summitului, au pus concluzii, au stârnit reacții. Summitul a avut un impact atât la scară micro reprezentând prilejul ideal prin care tinerii au avut ocazia să-și expună ideile, să-și exprime doleanțele, dar și la scară macro reușind să unească organizații non-guvernamentale care au conlucrat în atingerea aceluiași ideal, reprezentând fundamentul inițierii și dezvoltării conceptului de mișcare de tineret.
Summitul „Dă încredere generației tale” a demonstrat importanța implicării tânărului în viața socială, a arătat că fiecare dintre noi reprezentăm piese importante dintr-un puzzle ce conturează viitorul generației tinere.

Sperăm ca viitoarea Capitală a Tineretului 2018-2019, titlu căștigat de către Baia Mare în cadrul Summitului să scrie o poveste cel puțin la fel de frumoasă și să ducă o luptă cel puțin la fel de strânsă pentru dezvoltarea comunității cu și pentru tineri.

Succesul evenimentului s-a datorat co-managementului de către Primăria Municipiului Bacău , al Federaţiei Tinerilor din Bacău și guvernanţei proiectului formată din: Consiliului Tinerilor din Romania, Grupul PONT, Federaţia Tinerilor din Cluj si BCR, care au ajutat la organizarea riguroasă a Summitului.

De asemenea mulțumim celor două universități „George Bacovia” şi „Vasile Alecsandri” din Bacău , Ateneului Bacău, Bibliotecii Județene „Costache Sturdza”, Consiliului Judeţean Bacău și Centrului de Afaceri și Expoziții care au găzduit atelierele de lucru desfășurate pe parcursul evenimentului.

Mulțumim BCR pentru că ne sunteţi alături, Agricola și Salbac pentru sprijinul financiar acordat, Arena Mall pentru colaborarea avută pe parcursul evenimentelor inițiate de Bacău Capitala Tineretului.
Mulțumim Perla Moldovei, C&C Residence, Cora, şi Pambac pentru implicarea de care ați dat dovadă.

Menționăm că promovarea tuturor activităților s-a datorat partenerilor noștri media printre care amintim: Deșteptarea, This is Bacău, Ziarul de Bacău, Dan Bitire.ro, I love Bacău, I ❤ Bacău, Kristofer, Adolescenta Media, Radio Adolescenta, ABC TV, Ziarul de Gardă, Bacă.Net, Bacăul Online, Jurnalul de Bacău, 1 Bacău.

Autor: Andreea Frunză, intern Resurse Umane, Bacău – Capitala Tineretului din România 2017

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro