Comunicat de presa

Semnarea acordului oficial #BCTR

Dragă Bacău,

Oare ce-o fi cu sentimentul acesta de siguranță pe care ți-l dă o semnătură pe un act? O ștampilă pe o hârtie? O știre în presă? E ca o recunoaștere a meritelor, a autorității cu care ești investit? Sau o împuternicire pentru viitor, că ți se dă mână liberă să duci la bun sfârșit un proiect în care crezi și în care investești zi de zi?

Și e oare doar siguranță? Nu e și teamă că nu o să te ridici la așteptările ce le porți, deodată, pe umeri? Poate toate combinate? Oricum, cert e că semnătura a fost pusă, actul ștampilat, titlul atruibuit și de pe 2 Mai Bacău își intră complet în drepturile sale de Capitală a Tineretului din România.

Cele ce le-am scris mai sus însumează starea de spirit ce a domnit în ședința extraordinară a Consiliului Local, pe 4 Aprilie, când, în prezența guvernanței proiectului național, Grupul Pont, FTC, CTR si BCR,  formalitățile au fost îndeplinite. Evenimentul a fost unul deschis publicului, interesat, de altfel, de ceea ce presupune această perspectivă.

Discursurile celor implicați au avut ca numitor comun focusul pe implicarea tinerilor în comunitate și importanța ca aceștia să își asume evoluția în cadrul pe care ei își doresc să îl contureze. Un proiect mare pentru un oraș mic, dar plin de oameni cu idei, cu voință și cu abilitățile de a-l duce la bun sfârșit.

Ce se anunță pe anul acesta? Peste 100 de evenimente, foarte multe activități, multe provocări și multe oportunități pentru toți cei ce doresc să se implice și să contribuie la punerea în act a structurii actualei capitale a tineretului.

Însă peste toate aspectele oficiale specifice acestui eveniment, peste declarații și sesiuni de poze pentru presă, a domnit ca o stare de împăcare, o mână de baloane colorate, așa cum sunt mințile celor ce nu dorm nopțile, celor ce muncesc zile întregi, celor ce caută constant cum să își ajute comunitatea.

Avem parafa oficială ca, alături de ei, să ne colorăm generația!

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro