Despre

Bacău – Capitala Tineretului din România 2017 a fost un program care ne-a arătat tuturor că este posibil ca autoritățile publice și sectorul de tineret să colaboreze pe sistem de co-management.

Bacău, Capitala Tineretului din România (BCTR) a fost despre tineri. 

Despre tinerii care s-au bucurat de numa’ la Timișoara atunci când s-a aflat rezultatul, că Bacău va fi noua Capitală a Tineretului.

Despre tinerii care au preluat ștefeta de la Timișoara. 

Despre tinerii care au văzut acordul semnat oficial și asumat de Consiliul Local al Municipiului Bacău.

Despre tinerii care au muncit la sigla Bacău, Capitala Tineretului din România, atât grafic cât și fizic și care s-au bucurat să o vadă zilnic în sediul pe care îl aveam la Universitatea George Bacovia, care timp de un an a fost casa echipei de management, internilor, ambasadorilor, voluntarilor și locul în care știam că putem să creăm Bacăul anului 2017 – 2018.

Despre primul gest drăguț făcut împreună ca echipă pentru comunitate.

Despre identitatea atât de contestată a lui Bacovia, cu cei doi copii colorați. 

Despre prima ședință a voluntarilor și a jurământului BCTR-ist. 

Despre tineri cărora programul le-a schimbat viața și au început să vadă o nouă față a Bacăului.

Despre tineri pentru care: ”Ursuleții s-au trezit” este cântecul pe care îl urăsc și îl iubesc în același timp.

Despre tineri pentru care aplicația Zello înseamnă….multe amintiri.

Despre tineri care se bucurau pentru că aveau un loc în care să meargă în fiecare zi după școală și mai ales, locul în care cu siguranță primeau zâmbete, îmbrățișări și grijă. 

Despre băcăuanii care au ales să se bucure de acest program și de evenimentele și activitățile care au avut loc.

Despre băcăuanii care ne-au ținut la curent cu fiecare ocazie de tot ce facem greșit.

Programul BCTR a fost despre ce vreți voi să fie și despre cum l-ați simțit fiecare. Pentru noi a fost primul copil și suntem mândri de el 🙂

Știm că vreți și rezultate, așa că, despre ce a fost programul, în cifre, vă invităm să vă uitați la filmulețul de mai jos:

Capitala Tineretului din România este un titlu pe care municipiul Bacău l-a deținut în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018, acesta fiind acordat de inițiatorii programului național – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR), în urma unei competiții care s-a desfășurat la sfârșitul anului 2016. Titlul a fost dobândit pe baza unui document de candidatură la care au contribuit zeci de tineri băcăuani și peste 15 organizații de tineret locale, acesta fiind redactat în urma unor dezbateri publice și consultări cu factorii interesați care s-au întins pe parcursul a 3 săptămâni.

candidatură BCTr

ECHIPA

Bacău - Capitala TIneretului din România

Suntem tineri. Tineri băcăuani. Și mai mult decât tineri, credem în idei. Dar știm să le ducem mai departe, în plan real. Avem dreptul la educație, dar vrem mereu să știm mai mult. Căutăm să ne înțelegem cultura, depășind stereotipiile. Avem grijă de binele nostru, așa cum avem grijă de binele mediului în care trăim. Avem spirit antreprenorial, dar nu am uitat să fim umani. Suntem activi, însă contemplăm asupra principiilor și a valorilor comunității din care facem parte.

Caută ftbc.ro