Comunicat de presa

Bacău va fi Capitala Tineretului din România în 2017!

Cele mai frumoase povești sunt cele în care personajul căruia nu îi dă nimeni șanse prea mari în a demonstra ce poate, reușește, în final, cu toată modestia, să învingă  în „bătălia” pe care o duce și să câștige, pe merit, admirația celor ce s-au îndoit de el la început.

Cam așa am putea rezuma ceea ce s-a întâmplat la Timișoara, în noiembrie 2016, când într-un summit bine organizat și având ca principală misiune desemnarea următoarei capitale a tineretului, proiectele depuse au fost analizate, discutate, gândite și mai ales evaluate.

Cei prezenți au avut ocazia de a participa la diferite conferințe, ateliere, discuții, la schimburi de păreri, strategii, perspective și valori, dar și la mesajele consistente venite din partea unor personalități ale mediului privat și nu numai, oameni activi și implicați în varii domenii.

Discuțiile s-au canalizat pe prioritățile principalelor organizații de tineret dar și pe cele ale partidelor politice, pentru a lucra, cât mai cuprinzător posibil, strategiile potrivite segmentului de tineret și nevoilor actuale ale acestora.

Proiectul depus de organizațiile de tineret din Bacău a ajuns în finală. Și, având în vedere percepția generală asupra orașului bacovian, stereotipurile potrivit cărora tinerii băcăuani preferă să plece din oraș, că oportunitățile sunt reduse și că activitățile destinate acestora prea mici și neînsemnate, mirarea a fost și mai mare când titulul de Capitală a Tineretului în 2017 i-a revenit acestui „personaj” vitregit, numit Bacău.

Faptul a fost consemnat, discutat, mediatizat, etichetat ca proiect controversat, politic, social. Însă prea puțin au fost apreciate emoțiile celor care au pus idee lângă idee, cuvânt lângă cuvânt și umăr la umăr pentru ca proiectul să prindă culoare. Poate puțini s-au întrebat cum e să fii privit ca neimportant și deodată să ajungi pe primul loc. Și foarte puțini știu care sunt pericolele și responsabilitățile pe care ți le asumi când porți pe umeri speranțele tinereții?

Atât de nobil e să vrei să îți colorezi generația!

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro