Comunicat de presa

Zâmbete, culoare şi mişcare în luna iunie pentru Bacău – Capitala Tineretului

Luna aceasta Federaţia Tinerilor din Bacău şi-a continuat seria de activităţi stabilite în agenda Capitalei Tineretului. Festivalul Luminii, Raliul Moldovei, Bucuria Copiilor, Swimathon sau ZidArt, toate au adunat tineri hotărâţi să schimbe monotonia oraşului în culoare.

Bucuria Copiilor a dat startul evenimentelor din luna iunie. Copii, părinţi sau bunici, toţi au fost aşteptaţi în centrul Bacăului pentru a-şi redescoperi sufletul de copil. Cei prezenţi au putut intra în lumea copilăriei având parte de personaje animate, face painting, baloane modelabile, animatori, concursuri, premii, multe dulciuri și o mare scenă pusă la dispoziția tinerelor talente locale. Sarbătoarea copilăriei, a veseliei şi a distracţiei nu putea să ţină doar o zi, băcăuanii având ocazia pe 3 şi pe 4 iunie să participe la Bucurie în mişcare.

Bucurie în mişcare, un eveniment național, a dorit să pună în valoare contactul omului cu natura, celor mai mari le-a amintit de jocurile copilăriei, precum: Elasticul, Lapte gros, Raţele şi vânătorii, Sticluţa cu otravă, iar celor mici le-a arătat că mişcarea în aer liber poate fi distractivă.

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente a fost Festivalul Luminii, amânat prima dată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, acesta a avut loc pe 11 iunie. 27 de voluntari BCTR au participat la festivalul bucuriei şi a speranţei, dorind să împărtăşească şi celorlalţi din entuziasmul lor. Cei care s-au plimbat prin parcul Cancicov și au trecut pe lângă cortul echipei BCTR au fost daţi cu sclipici pe faţă şi invitaţi să-şi scrie pe hârtii colorate cele mai arzătoare dorinţe, adunându-se peste 200 de bileţele WishList.

Fiind luna copilăriei, voluntarii au avut şi un moment interactiv cu cateva cântecele pentru copii.

Activităţile Bacău – Capitala Tineretului au contopit în luna iunie ludicul cu sportul, 15 iunie fiind cea de-a cincea ediţie Swimathon. S-au făcut valuri pentru a susţine financiar 8 cauze de la nivel local. Capitala Tineretului Bacău a sprijinit cauza Tinerețe pentru bătrânețe atât din bazin, cât şi de pe margine. Echipa BCTR a fost formată din: Denis Blidariu, Florin Fînaru, Răzvan Ichim, Bogdan Duca, Eduard Filip şi Codrin Coliban, aceştia au înnotat pentru îmbunătăţirea serviciilor la domiciliul vârstnicilor.

La rândul lor, 28 de voluntari ai BCTR au ajutat la buna desfăşurare a evenimentului, monitorizând intrările concurenţilor în bazin, oferindu-le apă şi încurajări.

Tot pe 15 iunie s-a dat startul şi Raliului Moldovei, 20 de voluntari au participat la festivitatea de deschidere din centrul oraşului. Aceştia au împărţit spectatorilor ziare cu programul raliului şi steguleţe pentru ca cei prezenţi să-şi susţină favoriţii.

Pe agenda din această lună s-au mai regăsit şi alte evenimente dominate de energie pozitivă şi mişcare: Bacăul pedalează, dansează, colorează fară droguri, desfăşurat la iniţiativa Agenţiei Naţionale Antidrog. Două echipe de voluntari din cadrul BCTR au animat acţiunea cu jocuri de echipă şi dezvoltare personală.

Seria evenimentelor din luna iunie s-a încheiat cu ZidArt. Pe 24 şi 25 iunie peisajul urban monoton din Bacău a fost readus la viaţă prin culoare. Celor care au vrut să-şi exprime liber spiritul artistic li s-a pus la dispoziţie de organizatori: sprayuri şi „pânze”, contest de graffiti. La final zeci de picturi nonconformiste au luat locul zidurilor gri.

„Cred că Festivalul Luminii, deşi a fost făcut pentru a 3-a oară, a fost minunat şi deşi nu am putut să stau până la final m-am distrat şi mi-am făcut prieteni noi reuşind astfel să realizăm un eveniment frumos împreună.” – Ioana Copăcel

„Lumină şi speranţă, zâmbete şi voie bună, voci de copii care îţi încălzesc inima, dansuri şi activităţi, cooperare şi muncă în echipă . Festivalul Luminii, eveniment la care am participat cu drag , o seara luminată plină de energie, o generaţie plină de culori şi dorinţă de a schimba ceva.” – Georgiana Cojocaru

„Se spune că lumina îţi aduce bucurie în suflet doar că… nu eşti bucuros de acea lumina dacă nu ai în jurul tău persoane de care să te bucuri. Stând cu cei de la BCTR, nu doar că lumina mi-a pătruns mai bine în suflet, ci m-a făcut să mă bucur de tot ce înseamnă Festivalul Luminii. Să fac artă cu sclipici pe fețele oamenilor, gulguțele, dansurile şi cântecele mi-au dat un vibe atât de super, încât aş face în fiecare duminică un Festival al Luminii.” – Andreea Nistor

„A fost amuzant, a fost o oportunitate binevenită de a îmbina utilul cu plăcutul. M-am simţit foarte bine alături de ceilalţi voluntari chiar dacă timpul petrecut a fost oarecum scurt pentru că am plecat pe teren pentru a împărţi reviste cu detalii despre Raliu. Am realizat încă odata ca băcăuanii sunt calzi şi deschişi, ne bazăm mereu pe ei în dezvoltarea oraşului nostru” – Andreea Iulia.

„A fost super drăguţ, lume faină, cu chef de muncă şi distracţie.” – Sanda Luncanu

„Swimathon a fost o experienţă de neuitat. Ne-am întrecut pe noi înşine având curajul să participăm la această activitate. Aici am putut să învăţăm să comunicam mai bine, să fim deschişi şi să ne bucurăm de fiecare moment. Pe toata durata acestei activităţi a dominat o stare de bine, de veselie, ne-am făcut prieteni, dar cel mai important ne-am simţit super, gândindu-ne că titlul Capitala Tineretului nu ne-a fost oferit degeaba. Sunt foarte mulţi tineri cu chef de viaţă, veseli, dornici de a ajuta şi de a contribui la un viitor mai bun.” – Karina Luncanu

Autor: Andreea Frunză, intern Resurse Umane, Bacău – Capitala Tineretului din România 2017 

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro