Comunicat de presa

În ultima lună de vară, aventura BCTR a continuat

Chiar dacă august este luna în care toți alegem să plecăm în vacanță, voluntarii Capitalei Tineretului Bacău și-au continuat seria de activități cultural-educative , îmbinate cu distracția și voia bună.

În perioada 21-31 august cinci dintre voluntarii BCTR au ales să se implice în activitățile copiilor de la Hobby Club Bacău. Aceștia au desfășurat alături de personalul didactic: jocuri de dezvoltare personală, au vizionat filme profitând de ultimele zile de vacanță alături de cei mici.

Zilele Parcului Gherăiești au fost în centrul agendei capitalei de luna aceasta. Aflate la a patra ediție, Zilele Parcului Gherăiești s-au desfășurat în perioada 25-29 august sub sloganul „Culori în Parcul Gherăiești”.

Startul evenimentului a fost dat de către Marșul Voluntarilor Băcăuani ce s-a desfășurat din zona Selgros până în Parcul Gherăiești.

Cea de a patra ediție a cuprins o paletă diversă de activități: educaționale, culturale, sportive. Fie că a fost vorba despre Arts and Crafts, jocuri de dezvoltare personală, organizare sau dansuri, workshop-uri, voluntarii BCTR au ales să se implice în desfășurarea Zilelor Parcului Gherăiești în funcție de aptitudinele lor.

În zilele de 26 și 27 august, un grup de 15 voluntari au animat atmosfera la Zilele Parcului Gherăiești cu jocuri în echipă și dansuri. De asemenea, 26 de voluntari au fost implicați în activitățile de culise ale evenimentului, ajutând la căutarea sponsorilor, contactarea artiștilor, amenajarea scenei, dar și a apăraturii electrice.

Tot în aceeași perioadă 3 voluntari au participat la proiectul, Cunoscând trecutul, îți colorezi viitorul, proiect desfășurat de către Fundația Interetnică pentru Cultură și Artă Ion Ghelu Destelnica la Valea Budului. Au fost prezenți peste 20 de voluntari ce au ajutat la personalizarea a 20 de căbănuțe cu diverse chipuri de personalități culturale. Au fost pictate pe fațada acestora chipurile: poetului George Bacovia, scriitorului Ion Ghelu Destelnica, teologului Constantin Galeru, poetului dadaist Tristan Tzara, dar și emblema capitalei tineretului, Bacovia, întors acasă.

Pe agenda Bacău, Capitala Tineretului, s-a regăsit și campania de donare de sânge Donează!Salvează! În perioada 21-27 august voluntarii BCTR au promovat în rândul băcăuanilor beneficiile donării de sânge. Scopul campaniei a fost convingerea a minim 300 persoane să doneze sânge, dar cel mai important scop al campaniei Donează!Salvează! a fost că un simplu gest care durează câteva zeci de minute poate însemna o șansă la viață pentru cineva.

Aflat la cea de a doua ediție, Festivalul Film mai aproape, s-a desfășurat în perioada 24-27 august. În aceste 3 zile băcăuanii s-au putut bucura de 14 filme în programul oficial și de 4 scurt-metraje realizate de adolescenții de la Școala de Vară Film mai aproape. Proiecțiile au avut loc la Ateneu, Parcul Catedralei, Piața Tricolorului. Cei prezenți s-au putut bucura de un program viariat, cu documentare excepționale și filme de ficțiune.

Cheia succesului a tuturor proiectelor și evenimentelor desfășurate de echipa Bacău, Capitala Tineretului constă într-o bună planificare. Din acest motiv, un grup de voluntari BCTR au început încă din luna august pregătirile pentru Festivalul SkirtBike, pregătind obiecte de decorațiuni handmade.

Cei care doresc să afle mai multe despre activitățile desfășurate în cadrul Capitalei Tineretului au la dispoziție pe toată perioada anului un Info Point, situat în Piațeta Tricolorului. Acesta este deschis vineri (17:00-20:00) și sâmbătă-duminică (12:00-21:00), doi voluntari sunt acolo pentru a oferi informații.

„Experienta pe care am avut o in cadrul zilelor parcului Gheraiesti a fost una placuta, astfel incat am reusit ,alaturi de ceilalti voluntari ,sa animam buna dispozitie a vizitatorilor, facand remarcabile aceste zile de sarbatoare” – Mădălina, voluntar BCTR.

„Cred ca a fost super,daca am avea mai multe ocazii sa ne implicam in chestiuni de genul ar fi genial. Ce ar putea fi imbunatatit: sa ne promovam mai mult.” – Luisa, voluntar BCTR.

Autor: Andreea Frunză, intern Resurse Umane, Bacău – Capitala Tineretului  din România 2017

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro