Comunicat de presa

Cultura, natura și sportul s-au armonizat în iulie la Bacău, Capitala Tineretului

Grădinile Street Delivery au încheiat activităţile lunii iunie şi au dat startul evenimentelor din luna iulie. Timp de 3 zile, 30 iunie-2 iulie, Bacăul a fost gazda unui concept nou ce i-a bucurat pe cei care au trecut pe Aleea Parcului. Street Delivery a dorit să aducă viaţa, natura și verdele între zidurile gri ale oraşului.

Mica oază de linişte a reuşit să adune 100 de voluntari din cadrul Capitalei, aceştia au debordat de voie bună în mijlocul naturii pe acorduri de chitară şi tango. Băcăuanii s-au mai putut bucura de concertul trupelor Fără Zahăr, Fine, It’s Pink, Otherside şi Cred Că Sunt Extraterestru.

Tot în luna iulie, în calitate de Capitală a Tineretului, Bacăul a fost parteneră a Festivalului Antic TAMASIDAVA. Timp de două zile, 8 şi 9 iulie, voluntarii: Raul Boboc, Mihaela Tiron, Diana Costache, Popa Bianca-Elena, Bogdan Baciu, Popa Gemina, au animat atmosfera la Festivalul Antic TAMASIDAVA. Aceştia au desfăşurat în Parcul Gherăieşti momente de dans, jocuri pentru cei mici şi animaţie. Un moment prielnic pentru ca voluntarii BCTR să se cunoască mai bine şi să formeze o echipă solidă.

Calendarul activităţilor BCTR din luna iulie a continuat cu I.D Fest şi Bacău Streetball Challenge, două evenimente importante în viaţa culturală şi sportivă a Bacăului. Bacău Streetball Challenge, devenit deja tradiţie pentru băcăuani, aflându-se anul acesta la editia a VII-a, a transformat în zilele de 15 şi 16 iulie centrul oraşului într-un teren de baschet.

Concursul a fost divizat în 6 categorii, mai precis: Open Masculin şi Open Feminin +18, Junior Feminin şi Junior Masculin – 18, Open Mixed, Baby Open Mixed -12, Senior Masculin + 35 şi Wheelers. În total Bacău Streetball Challenge a reunit 70 de echipe din toată ţara, cei 270 de jucători oferind un spectacol de neuitat iubitorilor de baschet adunaţi în centrul Bacăului.

Pentru Bacău Capitala Tineretului, sportul şi cultura sunt eticheta unui oraş civilizat ce doreşte să progreseze. I.D. Fest şi-a sărbătorit anul acesta majoratul, iar echipa BCTR a fost invitată să i se alăture. În perioada 10-19 iulie, o parte dintre voluntarii BCTR au participat la acţiunile I.D Fest organizate în cinstea celor 18 ani împliniţi, acestea au cuprins: spectacole de teatru, de improvizaţie, ateliere, activităţi non-formale, proiecţii de filme.

Natura a fost și ea în prim plan pentru voluntarii BCTR. Pe 28 iulie s-a dat start proiectului Ecologizează-ți generația, în care 100 de voluntari au dorit să contribuie la un oraș curat, cu spații de recreere înverzite, nu îngropate în gunoaie. Dornici să redea băcăuanilor spațiul verde împrospătat și curat, voluntarii BCTR s-au înarmat cu entuziasm, mănuși și saci de gunoi pentru a curăța zona din nordul orașului.

Aceasta a fost prima etapă a proiectului Ecologizează-ți generația, voluntarii BCTR urmând să-și continue misiunea de a face din orașul lor un etalon al curățeniei, fiind vizate încă 6 zone din Bacău. Pe 11 august cartierele Narcisa și Izvoare vor intra într-un proces de ecologizare.

Bacău Capitala Tineretului și a încheiat activitățile în luna iulie sărbătorind ziua mondială împotriva traficului de persoane. Pe 30 iulie voluntarii BCTR s-au alăturat proiectului regional Stay Free desfășurat de către Asociatia Valoare Plus. Un grup de voluntari au înțeles cât de ușor poți cădea în capcana sclaviei umane și au dorit să atragă atenția asupra fenomenului, tuturor tinerilor băcăuani.

Voluntarii BCTR și-au canalizat eforturile timp de două săptămâni pentru a pune în scenă o piesă de teatru într-o formă nouă, Teatrul Forum în aer liber. Băcăuanii prezenți la vizionarea piesei au putut interacționa cu actorii și chiar să intervină pentru a-și exprima opiniile referitoare la traficul de ființe umane.

Autor: Andreea Frunză, intern Resurse Umane, Bacău – Capitala Tineretului din România 2017

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro