Comunicat de presa

Camionul FLiP a ajuns la Bacău!

Copiii care participa la ateliere din cadrul programului Școala de bani pe roți au ocazia să afle informații interesante despre bani, să identifice diferite categorii de cheltuieli și să înțeleagă faptul că trebuie să fie chibzuiți cu banii dacă vor să-și îndeplinească visele mai ușor.

„A fost interesant pentru ca am învățat că banii pot împlini nevoile noastre, că ei se pot economisi în depozite bancare. Am aflat cum se fac blugii și am fost impresionată că în spatele lor este o mare echipă. Am aflat că unii, după utilizare, sunt aruncați, dar oamenii au învățat să-i transforme!” – Teodora, elevă, 10 ani

Este una dintre primele impresii despre FLiP, camionul care duce programul de educație financiară, Școala de bani pe roți, prin toată țara și care staționează până pe 12 noiembrie în Bacău, în Piațeta din fața Casei de Cultură.

Ce înseamnă FLiP? Numele camionului este, de fapt, un acronim pentru Financial Life Park, un concept sub umbrela căruia se desfășoară programul de educație financiară, Școala de bani pe roți, gândit pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani. Programul include ateliere interactive bazate pe joc și discuții. Întrebări precum „Cât costă joaca?”, „De unde vin banii?” își găsesc rapid răspunsul pe parcursul atelierelor, chiar de la copii, cu sprijinul trainerilor specializați.

Atelierele din FLiP se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar înscrierile sunt gratuite. Cei interesați pot accesa https://www.scoaladebani.ro/peroti/ sau pot suna la numărul de telefon 0725 772 255.

Povestea caravanei FLiP a început în București, iar după aproape 1300 de kilometri parcuși până acum, camionul a dus Școala de bani pe roți, pe rând, în Constanța, Tulcea, Galați și Focșani. Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR, Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților.

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro