Comunicat de presa

Bacău, Summitul Tinerilor din România

Anul trecut, în cadrul Summitului  Tinerilor de la Timișoara, care a avut loc în perioada 10 -16 Noiembrie, Bacăul a câştigat titlul de Capitală a Tineretului , urmând să fie gazda unor evenimente de anvergură, care aveau drept scop schimbarea  pentru totdeauna a percepției  pe care băcăuanii o aveau asupra comunității din care fac parte.

Odată cu preluarea titlului de Capitală a Tineretului din România, coordonatorii proiectului, Primăria Municipiului Bacău, partenerii  și numeroșii  voluntari, am conștientizat  că trebuie să se țină cont de   nevoile tinerilor. Am considerat necesar să creăm ambientul potrivit în care  să se desfășoare activitățile, să inițieze și să conducă dezbateri  în care toți participanții să-și împărtășească ideile. Ne-am  gândit că este important să fie facilitat accesul la cultură și s-au organizat în acest sens, evenimente cu tematică muzicală, teatrală, cinematografică ori artistică. Evenimentele sportive, educaționale, antreprenoriale și de ecologizare reprezintă  deasemeni o preocupare majoră.

Pe parcursul celor 6 luni  băcăuanii s-au bucurat de evenimente care i-au adus împreună, care le-au creat cadrul perfect pentru a socializa și a învăța lucruri noi. Aici amintim de Street Delivery, Skirt Bike, Streetball Challenge, ZidArt, Bazardar, Film mai aproape, Street Food Festival, ID fest, BacFest etc.

Este momentul ca noua Capitală a Tineretului să fie desemnată în cadrul celui mai important eveniment- Summitul Tinerilor, care va avea loc  în perioada 8-12 Noiembrie. Acesta este organizat sub egida programului național ”Capitala Tineretului din România” și reunește pentru trei zile peste 400 de lideri ai organizațiilor de tineret, reprezentanți ai autorităților publice și sectorului de afaceri, precum și lideri ai organizațiilor de tineret din cadrul partidelor politice parlamentare.

Este un eveniment anual, aflat la a doua ediție, care își propune să inspire și să formeze tineri lideri, conectându-i  cu oameni de succes din diverse domenii și lideri de opinie. Cea de-a doua ediție a Summitului Tinerilor va facilita construirea unei viziuni comune a modului în care mișcarea de tineret va colabora, va evolua și va interacționa cu societatea în următorii ani.

Pe parcursul celor trei zile vor avea loc workshopuri, dezbateri, activități sociale care se vor finaliza cu ceremonia de desemnare a noii capitale a tineretului din România, în cadrul Galei Tineretului organizate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Titlul Bacău Capitala Tineretului din Romania este deţinut de #Municipalitatea Băcăuană şi este implementat în co-management de Primăria Municipiului Bacău şi Federatia Tinerilor din Bacau.  Dorim să multumim#cetățenilor , #voluntarilor  şi  #partenerilor care au fost şi sunt alături de proiectul Bacău Capitala Tineretului  în toate activitățile efectuate până-n prezent.

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro