Comunicat de presa

Apel participare „CREATE CINEMA”!

►Ești din Bacău sau ești interesat de viitorul orașului și al tinerilor din oraș?

►Dorești să fii implicat activ în formarea viitorului orașului tău?

►Crezi că este nevoie de un centru de tineret accesibil pentru toți tinerii unde pot iniția și pot participa la activități și pot să se implice în demersurile unor organizații de tineret?

►Vrei să existe un spațiu pentru tineri unde poți pur și simplu să-ți petreci timpul liber?

►ATUNCI E TIMPUL SĂ TE IMPLICI ÎN IMAGINAREA CENTRULUI DE TINERET CREAT PE SPAȚIUL VECHIULUI CINEMATOGRAF ORIZONT. PARTICIPĂ LA CREATE CINEMA!

►Termen de înscriere: 20 septembrie 2017, ora 23.59!

► Formular inscriere -> https://goo.gl/pakxRr

CE ESTE CREATE CINEMA?

►CREATE CINEMA este un workshop de trei zile organizat de Federația Tinerilor din Bacău în cadrul programului Bacău Capitala Tineretului din România în parteneriat cu Grupul PONT, organizație stabilită la Cluj-Napoca cu un focus pe inovarea socială, co-fondator al programului Capitala Tineretului din România și inițiator al programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

►Prin participarea la această activitate ai posibilitatea:

· să te implici în mod direct în dezvoltarea orașului tău într-un mediu creativ și participativ;

· să dezvolți idei creative pentru noul spațiu al unui centru de tineret în Bacău pornind de la tipuri de activități și până la concepte creative de amenajare a spațiului fostului cinematograf Orizont;

· să te implici cu alți tineri din localitatea ta într-o activitate creativă unde ideile dezvoltate vor fi implementate în practică;

· să înveți în practică despre cum să dezvolți idei și concepte creative, cum să adaptezi metode și soluții cum ar fi design thinking și value proposition design, metode larg folosite atât în mediul neguvernamental cât și în sectorul de business, în planificarea unor modele sustenabile și profitabile;

· să interacționezi cu sectorul neguvernamental de tineret și cu municipalitatea din Bacău în dezvoltarea unui proiect modern și sustenabil, așa cum poate deveni noul centru de tineret;

· să fii parte în crearea uneia din moștenirile cheie ale programului Bacău Capitala Tineretului din România.

CUM POȚI PARTICIPA LA WORKSHOP?

►Pentru a participa la workshopul CREATE CINEMA te rugăm să te înscrii completând formularul ce poate fi accesat la următoarea referință ► https://goo.gl/pakxRr. Completarea formularului poate lua maxim 10-15 minute, depinzând de voința ta de a răspunde detaliat la următoarele întrebări:

· Numele tău

· Ziua ta de naștere

· Adresa ta de e-mail

· Cu ce te ocupi acum în general?

· De ce dorești șă participi la CREATE CINEMA?

· Poți participa la CREATE CINEMA pe întreaga durată a workshopului?

►Așteptăm participanți cu anul de naștere în perioada 1987-2003.

►Termenul de înscriere la workshop este 20 septembrie, ora 23.59. Cei interesați vor fi anunțați despre acceptarea intenției de participare până la data de 22 septembrie, ora 23.59.

►În cazul unui număr mare de persoane interesate, echipa de management va realiza o selecție de participare mai ales pe baza motivației ce stă la baza intenției de participare.

CUM SE VA DERULA WORKSHOPUL?

►Avem nevoie de tine în CREATE CINEMA în perioada 29 septembrie – 1 octombrie conform următorului program:

· vineri, 29 septembrie între orele 16-20;

· sâmbătă, 30 septembrie, între orele 10-19;

· duminică, 1 octombrie, între orele 10-14.

►În cadrul workshop-ului se vor forma echipe coordonate de facilitatori locali. Fiecare echipă va dezvolta câte un concept creativ pe care îl și va prezenta în cursul zilei de duminică în fața tuturor participanților dar și a unor invitați de marcă ai municipiului Bacău. Vei avea posibilitatea de a dezvolta o ideea până la capăt.

►Facilitarea generală a workshopului va fi realizat de Andras Farkas, inițiatorul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Tineretului din România, Secretarul General al programului Capitala Tineretului din România și a Rețelei Capitalelor Europene a Tineretului și co-fondatorului Grupului PONT, un grup de experți ce lucrează pe programe de inovare socială la nivel local, național și european.

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU IDEILE ȘI CONCEPTELE DEZVOLTATE DE PARTICIPANȚI?

►Federația Tinerilor din Bacău împreună cu Municipiul Bacău vor agrega ideile și conceptele realizate de echipele formate din participanți și vor crea un plan coerent ce înglobează toate ideile, acesta stând la baza contractării unei companii care va converti și amenaja spațiul vizat în noul centru de tineret.

CUM SĂ NE CONTACTEZI DACĂ AI ÎNTREBĂRI?

►Intră în contact cu noi la adresa mihaela.enea@bacau2017.ro, persoana de contact fiind Mihaela Enea din echipa Bacău Capitala Tineretului din România.

Alătură-te conversației

Caută ftbc.ro